A kevesebb néha több…04.27.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Kicsit eltűntem. Ennek két oka volt. Egyik, hogy édesanyám teljesen “megnyertem”, ezért át kellett alakítanom az eddigi szabad életem “akkor és azt csinálok amit akarok” – és a nappalit teljesen😊-, egy két gyermekes apukává.
80 éves “écsanyám” ezzel a combnyaktrörésével teljesen visszafejlődött, sőt inkább alulteljesít önellátásban mint az 5 éves kislányom. De mindegy, átstrukturáltam, még jobban beosztottam azt a 19 órát amikor ébren vagyok és most az új napirendemmel – szomszéd asszonyom segítségével, aki éppen pont ápoló és ki tudja még mi, annyi mindenhez ért, ő aztán igazi túlélő… 60 felett ledolgozza a lányát és két unokáját, engem is úgy utasítgat, mint utoljára a seregben a kiképzőtisztem…😊erről a katonaságról tudnék mesélni, hogy vonultam be és hogyan szeretlek le nagyon gyorsan, majd egyszer elmesélem…-, ismét itt vagyok a porondon.

Másik ok mint a címben is, próbálok nem “vicceskedni” annyit, azzal tele van a facebook. Ha nem tudok semmi értelmeset mondani inkább csöndben maradok.

Ezalatt a pár nap alatt olyan sok minden változás nem történt az agyakban… Maradtak a maszkosok és a maszktalanok. Sikerült eltávolodnom néhány barátomtól, még a kisebbik fiamtól is akiknek megmosta az agyát a média. Nem találkozhatom velük. Hiába érvelek azzal, hogy az én házam egy átjáróház lett, csúnyám szólva édesanyám a tesztalany arra, hogy ha nem vagy beteg nem kell félned, hogy megbetegszel, vagy ha meg is betegszel akkor úgy mint egy influenzát kihevered. Statisztikai alapon 100%, hogy aki megfordult nálam az elmúlt bő egy hétben az vagy hordozó vagy már átesett rajta (olvasd már el kik haltak meg).
Szombaton a kertben néhány “ellenállóval” még egy kerti gulyáspartyt is sikerült abszolválnom. Bevallom sem öklös kézfogás, sem 2 m, sem maszk, sem semmi nem játszott.. Max. egy kötelező kézmosás volt ebéd előtt, de hát nem vagyunk barlanklakók, kezet eddig is mostunk evés előtt…😊

Nem mellesleg pénteken volt 1!! hete, hogy kimentettem écsanyám – most éppen az apartman nyugdíjas házból – ami azóta is zárlatban van…oda sem mehetnék be ugye elvileg…igaz az ilyenek nem szoktak nagyon meggátolni…ha én be akarok menni akkor a kéményen is bemászok ha kell és azt mondnom, hogy én vagyok a nyári mikulás…😊

Itt van néhány kép “bizonyítékul”, hogy nem csak osztom az igét – mint mondottam már töbször, csak a tapasztalásaim tudom hitelesen átadni és ez is az -,a 80 éves aggastyán, ki van virulva, már minden nélkül is tud menni néhány lépést. Tuti a hét végére menni fog szabadon. Arról nem is beszélve, hogy a vízhajtón és értágítón kívül csak vitaminokat szed, amit én is (na jó hazudok, mert 2 hetente van egy pirula csontritkuásra még). Jött a körzeti dokija és azt mondta, hogy jobb ápoló lettem, mint egy szakképzett…(már infúziót is tudok adni😊) Aki nem hiszi járjon utána.

Kiollóztam egy ismert humorista, gondlokodó – én csak ebbe a kategóriában tudom sorolni őt is – írását, ami nem is mai éppen. Kis áthallással erre a helyzetre is nagyon ott vannak a gondolatai.

“A hülyeségek kellenek ahhoz, hogy mi rabok legyünk. Ha ezek a hülyeségek nem volnának, akkor nem is lennénk rabok.
Mert, ha például, nem hinnénk el, hogy okostelefonra van szükségünk, akkor nem vennénk 100 ezerért egyet magunknak, és akkor nem nyomkodnánk naphosszat az érintőképernyőjét, hogy újabbnál újabb színes képek között böngésszünk. És akkor maradna időnk intelligens dolgokkal foglalkozni, és egy fokkal máris szabadabbak lennénk. Ha pedig nem hinnénk el, hogy az egyik, vagy másik politikai oldal képviseli az igazságot, és a másik, vagy egyik az igazságtalanságot, akkor nem mennénk ki politikai tüntetésre, és nem ordítanánk rekedtre a hangunkat, és akkor nem fájna még utána napokig a torkunk. Ez is adna egy kis szabadságérzés növekedést. És, ha nem gondolnánk, hogy az újságban olvasható borzalmas, és mocskos híreket el kell olvasnunk, akkor nem lenne egy egész napra tönkredepressziózva a lelkünk, ami szintén növelné a szabadságfokunkat. Ha nem hinnénk el, hogy drága autót kell vennünk, mert attól vagyunk valakik, akkor nem kéne olyan sok milliót megkeresnünk, és akkor nem kéne annyi igazságtalanságot elkövetni más emberek rovására, nem kéne becsapni, kizsigerelni, vagy konkrétan meglopni őket. Így szabadabban fellélegezhetnénk. És, ha nem hinnénk el, hogy nekünk egyre több pénz jár, miközben másnak meg egyre kevesebb, akkor nem kéne a természetet se kizsigerelni, nem kéne annyi állatot meggyilkolni, nem kéne szétvegyszerezni a Földgolyót. Ez szintén megszabadítana minket egy sor baljós körülménytől.
Ha nem hinnénk azt, hogy a feleségünk, vagy a férjünk (kinek ez, kinek az) azért létezik, hogy minket boldoggá tegyen, akkor nem is tőle várnánk a boldogságunkat, és akkor nem veszekednénk vele követelőzve hol ezért, hol azért. És akkor kevesebb lenne a veszekedés az életünkben, ami szintén azt eredményezné, hogy szabadabbnak érezzük magunkat.
Nagyon sok a hülyeség, és mind csak arra szolgál, hogy mi rabok legyünk. Ezeket kell nyakon csípnünk ahhoz, hogy szabadok legyünk. Van egy nagyon jó buddhista mondás:
„NE HARCOLJ A SÖTÉTSÉG ELLEN, HANEM GYÚJTS GYERTYÁT!”
Sok sikert kívánok az ÖNGYÚJTÓ megtalálásához!
Szeretettel: Laár András”

Mi van most a világban. Az olaszoknál, akiknél aztán a híradások szerint hullottak mint a legyek, vége van a járványnak. Nem is értem egyébként. Jött a vírus pusztított aztán elköszönt ? Hogy lehet vége ? Nekem hosszú évekig herpeszes volt a szám, két havonta előjött valahol és körbejárt a számon, orrom alatt… Egyszer csak egy “egy kulcsos ember, mint a mátrixban”, megmondta, hogy LizinC-t kell szednem és akkor ez a csúnya vírus lekopik rólam. Na és így is lett. Azóta nagyon ritkán üt ki rajtam a kór. Ezek a vírusok nem mennek csak úgy el, szerintem. Vagy van ellene valami gyógyszer, vagy amivel a természet megáldott bennünket immunrendszerünk kitalálta, hogy hogyan tud ellene védekezni. Ennyi. Nincs itt semmilyen csoda.

Nincs olyan a világon, hogy majd a vírus elmegy, lezárjuk a határokat nem engedünk be senkit, de azért a mi állampolgáraink jöhetnek mehetnek a világba. Most hallom, hogy ausztráliába még évekig nem akarják beengedni az “idegeneket”, de az övéik mint említettem jöhetnek mehetnek. Na már most akkor azok nem hozzák be a vírust, vagy mi a szentrák ???
Baromság.

Itt két megoldás létezik. Ellenszer vagy természetes ellenállás, nincs más.

Ezen át kell esni mindenkinek szerintem, mert ha nem akkor éhen fogunk hallni és akkor nem gazdasági világháború lesz, hanem az igazi.
Ha így állunk a dolgokhoz akkor ki a franc fog a mezőn dolgozni, honnan lesz kaja, pia ??? Ki fogja kiszállítani… Egyszer el fog fogyni ? Meg akarjuk várni ?
Aztán majd ölremegyünk a közértbe a kifliért… Agyrém…

Na jó, nem is idegesítem fel magam még jobban.

Megyek dolgozni, mert mi egy napot sem hagytunk ki és nem is fogunk. Nagy terveim vannak, akik meg a pánik szobában vannak azokat csókoltatom !

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊

https://koronavirus.gov.hu/elhunytak