Kicsit túlvállaltam magam:)…05.01.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Az utóbbi pár nap kicsit húzósra sikerült… Tiszta őrület…
Édesanyámmal való mindennapok, vele kapcsolatos történések elképesztő vicces szituációkba sodornak, de sorjában.

Hogyan is kezdődött. Kitalálta, hogy neki daganat van a fejében, ki kell műteni. Én megszakértettem, lószart kell, olyan kicsi az a ciszta, hogy 140 éves lenne mikor akkorára nőne, hogy ki kell műteni, de majdnem tacsra vágták, ki kellett mentenem a kórházból. Haza vittem az otthonába. Oda jártam, mert rehbilitációra nem fogadták, adtak időpontot.. na, de jött ez a kiváló vírus, lezárták a nyugdíjas házat nem mehettem, mit volt tenni haza vittem magamhoz és itthon én és segítőim rehabilitáltuk/juk… Elvettem a gyógyszereit, a doki sem tudta némelyikről, hogy minek, meg mi is az. Azóta is 2 gyógyszert szed csak, oszt annyi. Kitolom a napra és majd a természet megoldja. A vírusnak is ellenáll, mert kutya baja, csak még nem szalad, de mindjárt…
A kert fele 100 m. A gyógytornász alig érte utol, úgy tepert a kerekes járókeretével.😊

Más, de minden mindennel összefügg. Felhívott a napokban egy barátnőm – van olyan is, aki barát bartánő -, akivel együtt salsáztunk, tanított, tábor stb. A máltainál dolgozik és van néhány venezuelai akit el kellene helyeznie, mert a vírus miatt borult a helyük. Mindenki érdemel egy esélyt – noé bárkájára sokan felférnek -, küldjed. 2 nap és ott interjúztam Margaritát aki csak spanyolul beszél, 3 diplomája van, tanított a hazájában stb. Most egy 3in1 állást tudtam neki felajánlani, házvezetőnő, nyomda tisztaságfelelős, kötészet besegít. Másnap már nálam dolgozott az otthonomban.

Ugye a segítség akkor az ami, ha azonnali és nekem is jól jött… Az, hogy egy kukkot sem tud semmilyen nyelven az igazi kihívás😊, de úgy is spanyolul akartam tanulni…
Megszínesíti a napjainkat…kérdezte, hogy mit főzzön, mert magyar kajákat nem tud. Mondom hál istennek, én imádom a lokál ételeket, ha megyek külföldre csak azt eszem. Tücsök, bogár, minden jöhet. Kitennének a dzsungelbe, csak egy gyufát kérnék😊 Egész jó a venezuelai koszt, anyukám is szereti.
Első napot túl éltük, kialakítottuk a kommunikációt. A google fordítóval egész jól elbeszélgetünk, meg kézzel, lábbal mutogatva.. Innen jött az ötlet, ha lesz egy kis időm megtanulok jelelni… Már egyszer eszperantóul próbálkoztam, de a jelbeszéd az lenne az igazi… tanítanám a suliban a sakk mellett…
1 évet szeretne itt lenni, azalatt szerintem én spanyolul ő magyarul beszélünk majd.. A nagy nyertese ennek a “frigynek” anyukám és Fanni kislányom lesz. Ő olyan bölcsi/oviba járt ahol a dadák angolul és spanyolul beszéltek csak…Most legalább cizellálhatja a spanyolját is, ha kell neki kakaó akkor meg kell oldania valahogy😊 Ja és egészen véletlenül Margaríta venezuelában a kubai nagykövetségen dolgozott 10!! évig.. miért pont ott…???

Azért, hogy ne legyen olyan egyszerű, közben elkezdtem a házam felújítani, mert mindig én vagyok az utolsó. Állandóan a nyomdába kell venni valamit, hol új telephelyet, hol gépet, hol tudom is én mit. De most a vírus tiszteletére befejezem az 5 éve elkezdett felújítást. A macskám Brendon, a garázsban tárolt új kádamban rendezkedett be, szegény most kereshet másik kuckót magának.
Mi volt tegnap. Margaríta elment a közértbe vásárolni, de közben a villanyászok kikapcsolták az áramot és nem tudott a kódjával bejönni. Erre hív és spanyolul nyomja nekem, én meg önkéntelenül angolul válaszolok, de tudjuk, hogy én spanyolul ő angolul nem ért.. Na végül az lett, hogy felhívta a mentorát, az engem, hogy engedje már be valaki, mert kint rekedt..

De ez nem volt elég arra a napra, mert még aznap mi történt ? A kapukijárónál nagyon okos kisfiam elgázolta a villanyszerelőt. Nem viccelek…nem volt áram, kinyitja a kaput manuál, a villanyász fogja, hogy ne fújja rá a szél a kocsira a kaput, a gyerek meg nem tudom el sem képzelni, de fellöki a szakit a kocsival, a comját lezúzza, átmegy a lábfején, de nem elég, hogy átmegy rajta, még vissza is tolat és meg áll rajta, nagy ordibálásra megy le róla.. agyrém…másnap sántán jön az ember szerelni és meséli mi történt… még jó, hogy a munkavédelmi cipő volt rajta és megúszta így zúzodással… ha nem velem történik el sem hiszem😊

Mellette megy a kampány a kedvezménykártya, nyrt-re készülés, applikáció gyártás, napi rutin a nyomdában etc. Így a blog kicsit háttérbe szorult.

A vírus – igaz még mindig nem találkoztam élő emberrrel aki beteg lenne -, meg most elmegy pihenni. Vidéken ugye mától feloldják a korlátozást. Ha jól sikerül akkor majd gondolom Budapesten is, mint már előrejeleztem 2 hét múlva cca. Én polgári engedetlen vagyok, nem veszek maszkot, de erre senkit nem bíztatok, én csak kisérletezgetem, hogy mi történik… figyelek és elemzek😊
Ha munka van akkor azt a legnagyobb komolyásggal veszem. Lásd itt a munkavédelmissel egyeztetek az irodámban😊

Már az is megfordult a fejemben – mert szerintem holdra szállás sem volt, tuti valami hollywoodi studióban leforgatták, aztán hülyítették a népet…azóta miért nem ment oda senki, még egy majom sem..?? -,hogy itt is lelkes újságírók meg ki tudja kik photoshoppolnak néhány képet – mert a főszerkesztő ott áll a sarkukban, hogy kell valami szenzáció -,mi meg kajáljuk ezt ezerrel (már aki). Valami tuti van, influenzax2, de annyi. Naponta halnak meg normál menetben (130ezer/év/12=11ezercca./hó/30=360/nap) valamiben.
Ez a szuper intelligens – mert az – vírus eddig 312!! honfitársunkat szenderített örök álomra – én úgy mondanám, hogy kicsit felpörgette az eseményeket -, amiért bedöntöttük a gazdaságot, barátságok, kapcsolatok siklottak vakvágányra etc.

Prevenció (megelőzés), védekezés (vitamin,sport,no stressz) én ebben hiszek. De aki nagyon szeretne védekezni, ajánlom ezt a kis szert öblögessen vele, anyukámnak azért veszek, tutiamibiztos…Csókolózás előtt, után szájba, nyúkapiszka előtt, után kézre😊 Ez csak onnan jutott az eszembe, mert azt hallom, hogy másoknak is a tüdő helyett az agyukra ment a vírus (nekem totál megtámadta a jobb agyféltekém😊) és a kapcsolatépítés új korszakába léptünk😊

Na, de ennek is végeszakad egyszer és akkor jön a taposómalom megint.

De ma még ma van, ünnep, a munka ünnepe – éppen esik -, anyák napja. Gondolom midneki megy anyukájához és ünnepli a ma még nem létező munkát.
Én ezt teszem ma.

Barátsággal,

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊