Komolyodik a helyzet, de legalább süt a nap! :) 03.20.

Kedves és Kedvetlen Honfitársaim,

Tiszta tavasz van. Már teljesen átálltunk a „hadiállapotra”.
Újabb intézkedésünk, hogy csak bankkártyás fizetés lehetséges nálunk
és mindent kiszállítunk, vagy postaautomatába tesszük.

Ezt is meg lehet oldani.
Megmutatom, hogy milyen térképet csináltunk már az első nap a bejárásra és azóta is jól működik.

A lényeg, hogy nem megyünk BKV-val, kerüljük a tömeget. A-B-be szerintem minimalizálható a fertőzés veszélye, főleg, hogy nem a mi korosztályunk a veszélyeztetett. Ha minden nyugdíjas igy tenne és nem a plázákban, a postán, az utcán kolbászolna akkor lehet, hogy nem kellene miattuk megbénítani országok gazdaságát.

Őket kellene korlátozni addig amig a helyzet fenn áll. Úgy hallottam, hogy ez már „műsoron” van.
Én/Mi már az első naptól rohamtempóban alakítottuk át az életünket erre a szituációra illesztve, hozzunk ki ebből is a maximumot elvén. Én már az első nap után, látva mi történik a szomszédban, megtiltottam volna a 60 év felettiek mozgását. Persze a fiatal vírushordozók hazavihetik a bajt, de legalább ne menjenek a pofonért.
Megértem, hogy egy szervezet, egy ország nem egy 50 fős vállalkozás és nem úgy mozdul, nem olyan gyors a reakció ideje, de azért kéremszépen….. jajjj, nagyon elkalandoztam 😊

Visszatérve napjainkra.
Szerencsére folyamatosan van munkánk, reméljük ez így is marad.
Ma elkezdjük küldeni a hírlevelünket is, hogy aki még nem tudja, az is tudja meg, hogy ránk most is számíthat.
Egyenlőre nem mondtam le a reggeliről sem, szerencsére ma még nyitva van az étterem, hétfőtől már csak kiszállítanak.

Szeretném most tisztázni nem lázitok, bomlasztom a rendet stb. !!
Amilyen intézkedést hoz kormányunk azt maradéktalanul be fogjuk tartani, ha otthon kell ülni kötelezően, akkor otthon fogunk ülni, de biztos valamit ki fogok találni, hogyan tudom az 50 emberem hasznossá tenni valahogy.
Azon gondolkozom, hogy mikor lesz ennek vége és hogyan ? Ki mondja meg, „ emberek az utolsó corona vírus is elbúcsúzott és a holdra költözött, előjöhettek”.
Ez nem olyan mint a nátha vagy régen a pestis? A pestis is végigsörpört a középkorban, amig valaki ki nem találta az ellenszerét.
( ha valakit érdekel : A pestis elterjedési területét a köztes gazdák határozzák meg. Ahol ezek megjelennek, ott a betegség is felbukkanhat. A járvány kitöréséhez több tényező összejátszása szükséges, így a baktériumok rezisztencája, a higiénia elhanyagolása, és a helyi köztes gazdák jelenléte. https://hu.wikipedia.org/wiki/Pestis Nahát itt is kezet kellett mosni…😊 )
Én szerintem ülhetünk otthon addig amig ezt valaki elő nem veszi – jajj szóbotlás – vagyis valaki meg nem találja a módszert. Vannak elképzeléseim… valaki, valakik ezen megint piszkosul meg fognak gazdagodni, még pár nullát hozzáírhatnak a bankszámlájukhoz… pl.
https://444.hu/2020/03/09/egyszeru-otthoni-koronavirus-tesztet-fejlesztettek-ki-bill-gates-alapitvanyanak-segitsegevel
Mi meg melózhatunk ezerrel, hogy legyen plazma TV otthon több is, a konyhában is, bambuljunk, tele a has, minden oké…. de hát a világ már csak ilyen….
pl.
Ha valaki látta a tőzsdecápák 2.-t akkor talán emlékszik arra a részre Leonardo DiCaprio megkérdezi, hogy mikor elég… hát van akinek soha 😊
Egy kis elgondolkoztató ha már igy belejöttem az összeesküvés elméletekbe 😊

Végre levittük az államadósságot, kell megint hitel, nehogy már jó legyen nekünk annyira… majd most megint eladósodik mindenki…. Na majd kapok ezért…
Mindjárt kisüt a nap menjünk ki a szabadba kellő távolságot tartva egymástól és vegyünk magunkhoz egy kis D vitamint…
Én pl. nordic walkingolni megyek a budai hegyekbe a hétvégén.
Túl leszünk ezen is, kitartás !!!

Ritter Gábor
A Jó cserkész 😊