Kicsit privátabban, de a mai üzenet sem fog elmaradni :) 03.22.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Ez a nap is korán kezdődött nálam…. nem tudok aludni csak 5 órát, nekem az pont elég. Mindegy milyen nap van, vagy hol vagyok.. elaszom és 5 óra múlva felkelek. Viszont így mindenre jut időm…

Ma a kislányommal van a mi időnk, sütünk, főzünk.

Ja és mindezt az “okoskonyhámban” 😊

Elkészültünk mindennel kettecskén, majd nagyobbik fiam felköszönttük. Utána kimentünk egy kis “D” vitaminért a szabadba… minden játszótér le van zárva, maradt a bringázás.

Na de jöjjön a saját történetem, EGYBEN A MAI NAGYON AKTUÁLIS ÜZENETEM példabeszédem, én és az édesanyám kálváriája…

Anyukám korához képest – 80 éves -, makk egészséges, egyetlen baja, hogy hipochonder… Állandóan kivizsgáltatja magát ( ugye aki keres az talál, nálam is találnának biztos valamit ). Nagyon szenilis ( ezt meg is örököltem 😊 ), de más baja nincs..
Gondoltam egy neurológia vizsgálat Ránk férne.. Elküldtem a körzeti orvoshoz, hogy intézzen már egy a beutalót a neurológiára egy infúzió kúrára. Ehhez képest elküldték CT-re és találtak egy kis cisztát az agyában. Egy “nagyon okos” doki meg elküldte az idegsebészetre, hogy ott aztán majd jól meggyógyítják.. Addig fajúlt a dolog, amíg majd nem meg is műtötték. Szerencséjére, a szerencsétlenségben a műtét előtti estén este felkelt dolgát intézni és elesett, úgy, hogy combnyaktörést szenvedett. Na erre elvitték a balesetire, megműtötték. A körülményekhez képest egész jól sikerült.
DEEEE… ott volt a lapján, hogy az idegsebészet visszavárja a műtétre.
Hozzá teszem, hogy beszéltem több orvossal, hogy az amit találtak olyan kicsi, hogy nem kell vele foglalkozni. Mire olyan nagy lesz, hogy kellene, addigra 120 éves lesz…

Tehát nem a rehabra vitték, hogy a combnyaktörése után rehabilitálják, hogy felerősödjön, hanem BEFEKTETTÉK/ELFEKTETTÉK az idegsebészeten az ágyába/n, hogy ha felerősödik akkor majd jól megműtik.

Ez közvetlen a vírus mizéria előtt volt. Sajnos úgy alakult, hogy nem tudtam abban az időszakban minden nap látogatni édesanyám ( öcsém, barátnői látogatták ). Én egy hét után vasárnap
mentem be hozzá. Megdöbbenésemre csontsoványan, lila foltokkal az oldalán, felfekvéssel, a melle alatt hólyagokkal etc. találtam rá a kórteremben. Gondolhatjátok, hogy elgurult azonnal a gyógyszerem. Kimegyek 3 nővérből 2 facebookozik, a harmadik meg a magánéleti problémáit ecseteli… Hosszú másodpercekig álltam ott és hallgattam, néztem mit csinálnak, mire megkérdeztem, hogy mi a f@rkam van már, itt állok nem tűnt fel… ??? Olyan hisztit vágtam le, hogy szerintem az egész kórház hallotta. Azonnal kértem, hogy hívják ide az ügyeletes orvost, fogalmuk sem volt ki az éppen. A központi számot felhívva tudtam meg.
Jött egy doktor aki szerint minden frankó, nem is érti mi a problémám, édesanyám jó kezekben van. Mondtam, hogy most azonnal elviszem. Azt ugyan nem lehet, mondta. Na majd meglátja, ecseteltem neki, keresetlen szavakkal. Persze mikor beléptem a kórterembe és konstatáltam a helyzetet azonnal hívtam egy maszek betegszállítót ( 10 300 Ft volt, mint egy taxi ), akik 1 óra múlva meg is érkeztek.

A doktor “Úr” mondta, hogy saját felelőségemre elvihetem, ha anyukám is akarja… hát ő nagyon akarta… aláíratott velünk egy ott kanyarított 3 soros valamit, mire pont beléptek a betegszállítók. Vérprofi ruhában, felszereléssel, atitűddel…
Előtte még a facebookos nővérek mivel láttak, hogy ez nem tréfa dolog már, kezesbáránnyá változtak, katétert cseréltek, gyógyszert készítettek stb. amit egyébként kutya kötelességük lett volna.

Azzal a lendülettel édesanyám hordágyra tették a szállítók nagy odafigyeléssel, majd faképnél hagytuk őket és fél óra múlva már otthon is voltunk. Édesanyám 20%-ról egyből feljavult 30%-ra.
Nagyon rosszul nézett ki… Van fényképem, de nem mutathatom meg…

KONKLÚZIÓ: Ha akkor, nem viszem el édesanyám, másnap már látogatási tilalom lépett életben, nem tudok bemenni, nem tudom mi van, nem tudom kimenteni, gondolni sem merek arra mi lett volna.
Anyai nagyapám így veszítettük el 93 évesen, pont így… csak hát akkor nem voltam még cselekvőképes.

LEBEGJEN EZ A TÖRTÉNET MINDENKI ELŐTT, AKI KIENGEDI A SZÜLEIT, NAGYSZÜLEIT, DÉDSZÜLEIT AZ UTCÁRA !!!

Ez még a “vészhelyzet” előtt volt, nem volt az egészségügy csúcsrajáratva. Mi lesz ha arra lesz…

MOST KÉREK ELNÉZÉST MINDEN TISZTESSÉGES EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓTÓl, AKI VÉGZI A MUNKÁJÁT ÉJT NAPPALLÁ TÉVE, MINDEN ELISMERÉSEM.
REMÉLEM EZ CSAK EGYEDI ESET VOLT ÉS PECHES VOLTAM.

2 hét alatt, gondos odafigyeléssel mára már ül, fel tud állni segítséggel, jó a közérzete, vissza jött belé az élet…

Én is azt mondhatom, ami a médiákból és a csapból is folyik,
MOSSANAK KEZET ÉS AZ ÖREGEKET TARTSÁK OTTHON !!!

Ja és ha van még kedvük idejük a mély gondolatokra akkor ajánlom nézzék meg ezt !

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊