Ne dőljünk be a városi legendáknak ! Csak a hiteles forrásoknak higgyünk !!! 03.27.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Mára felgyorsultak az események. Saját dolgozóim, riogatnak engem, hogy ez lesz meg az lesz, hogy igazolást gyártsak, hogy munkába járhassanak..
SZÓ NINCS ITT IGAZOLÁSRÓL !

Itt a cikk ami erről szól. Most ez éppen fedi a valóságot. De én ezt még nem hinném el.
https://444.hu/2020/03/27/nem-kell-igazolas-a-munkaba-jarashoz-gyereket-es-kutyat-is-lehet-setaltatni

Ami hiteles, az ez !

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/19f1d27b1584ffb22ff468a3635013b9f1813b5e/megtekintes

Ehhez bárki hozzáférhet.
Kiollóztam azt ami a hozzám hasonló vállalkozásoknak fontos lehet !!!

1.§(1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
(2) Az (1) bekezdést a tömegközlekedés során is alkalmazni kell.
2.§ A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.
3.A 3. § szerinti alapos indok:
a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben
(különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,

8. § (1) E rendelet szerinti korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, a katonai rendészet és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti bármely szerv bevonásával.
(2) E rendelet szerinti korlátózó intézkedések be nem tartása esetén a rendőr a Rendőrségről szóló 1994. évi
XXXIV. törvény (a továbbiakban: Rtv.) szerinti intézkedéseket és kényszerítő eszközöket a szükségesség és arányosság követelménye betartásával az Rtv.-ben meghatározott módon alkalmazhatja.
9. § (1) A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi
II. törvény (a továbbiakban: Szabstv.) 1. § (1) bekezdésétől eltérően szabálysértést követ el, aki az e rendeletben meghatározott korlátozó intézkedést megszegi.
(2) A Szabstv. 11. § (1) bekezdésétől eltérően az (1) bekezdés szerinti szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.
10. § (1) Ez a rendelet 2020. március 28. napján lép hatályba.
(2) Ez a rendelet 2020. április 11-én hatályát veszti.

Tehát az én olvasatomban, ugyan úgy mehetünk dolgozni mint eddig a boltba meg akkor amikor a rendelet kimondja.
Annyi a különbség most, hogy kaptunk egy direktívát, ajánlást kormányunktól, amit illik betartani.
Olyan ez mint amikor az UNIO ajánlásokat tesz a tagoknak… nem akarok itt példákat hozni, ez nem egy politikai blog.

Én a túlélésért küzdök és ebben szeretnék segíteni azoknak is, akik hasonló képpen gondolkodnak. Ne azt keressük, hogy miért nem működik, ki az oka, stb. hanem a megoldást !!!

Olyan nincs, nem lehet, hogy hónapokig otthon üljünk.. Már a karácsonyi hoszzú hetes leállásnál előjöttek a 20 évvel ezelőtti sérelmek. Most képzeljük el ha hónapokig a feleségeinkkel, anyósunkkal
bezárnak egy lakásba.. 😊 Elsóztad a levest, ne oda tedd, ne gyere, ne menj, miért nincs rajtad sapka… Ha nem foglaljuk le magunkat munkával akkor a válóperes ügyvédek kora fog eljönni és nem akarok
még messzebb menni… Az eleve stresszes, zaklatott, rohanó életet élő sokasággal mi lesz ??? Most vegyünk fel egy lassabb utazó sebességet, törödjünk többet egymással, most van rá idő !

Summa summárom no para, ezek a rendeletek értünk vannak, de nem ellenünk. Jól kell érteni, jól kell betartani és akkor nem lesz gond !

Nálam ma is ment a munka.
A vevőszolgálaton és digitális nyomdában teljes létszámmal dolgozunk, cinkotai telephelyünkre ma 2 új embert vettem fel, mert annyi a munkánk.

NEM ENGEDHETJÜK MEG MAGUNKNAK, HOGY HÁTRADÖLJÜNK ÉS VÁRJUK A CSODÁT. CSODÁK NINCSENEK !!!

Olvassák a blogot, ha elakadnak valahol írják meg, biztos tudok rá megoldást, ha nem azonnal, akkor holnap. Nincs lehetetlen csak tehetetlen !

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊