Múlt, Jelen, Jövő…04.14.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Kíváncsian várom a mai napot, milyen mozgás lesz a „piacon” így a 4 napos ünnep után.

Ma jutottam el a jelenbe. Ha valaki végig olvasta az írásaim, már esetleg tudja is mi lesz csattanója a történetnek.
A „Nyomdászok” csoport fellélegezhet, mert ma osztom meg utoljára itt a blogom, akit érdekel megtalálja ezután is.

Kiviszem a cégem a tőzsdére, mert úgy gondolom, hogy most vagy soha. Persze aki nem ismeri ennek a folyamatát (én is most ismerkedem vele és nem ördögtől való), attól majd megint kapom a negatív kritikát, hogy mit akarok én, kis porszem vagyok, aminek végül is örülök. Ezekben lehetnek olyan „rámutatások” amire esetleg nem gondoltam. Nem az a lényeg mekkora a céged, hanem az, hogy mit fogsz csinálni.
Van egy üzleti modellem. Nem találtam fel a spanyolviaszt, csak más nézőpontba helyeztem. Hollandiában már régóta működik. Az nem segít a célom elérésében, hogy Magyarországon a „részvényes kultúra” sehol nincs, de lehet, hogy ezzel az üzleti modellel, még ezt is tudom népszerűsíteni.

Megalkotom a saját konkurenciámat. Már cca. 10 éve kitaláltam, ezért sem kezdtem bele korábban. Most úgy érzem elég jók, erősek, stabilak vagyunk ahhoz, hogy belevágjak és a mai gazdasági környezet is – bármennyire is furán hangzik – kedvez a tőzsdei bevezetésre.

Mialatt a blogom írtam – ez a 27. a sorban -, ezen dolgoztam. Mára összeállt a kép.
Jogi, informatikai, financiális oldalról rendben van, remélem a „kibocsátó” is el fogja hinni, amit majd ígérek a részvényeseimnek és akkor lesz 1 évem, hogy az általam vállalt részvénypakettet értékesítsem (azért annyi idő alatt sok víz lefolyik a Dunán).

Miért pont itt írom le ezeket? Mert első körben a magyarországi nyomdaiparra illesztettem az üzleti modellem (ehhez “értek”, tudom mi az igény, mi rá a válasz), arra a cca. 1000-1500 Mrd éves forgalomra alapozva, amit a magyar nyomdaipar teljesít.
Én ebből ha „csak” 5 Mrd-ot tudok – 5 000 000 000 Ft – becsatornázni a rendszerembe már, akkor meg lesz az ígéret ami a magyar 1 éves futamidejű állampapír hozamának a duplája br.5%.
(5 000 000 000 * 0,05 = 250 000 000… 250 M)

Előre mondom, nem árletörésről van itt szó. Ugyan az a menet. A vevő árat kér mint eddig, elküldi több helyre. A nyomdák megadják a legjobb árukat. Aki a legjobb árat adja ELSŐ KÖRBEN az kapja a megbízást. Miért lesz jó ez a vevőnek. Mindig “up to date” a legjobb árat kapja “minősített” helyről (nem lesz tagdíj, semmi kisbetűs rész, teljesen ingyenes lesz a redszer használata… egy “üzletkötői jutalékot” kell fizetnie a nyomdáknak, ami 6% lesz és ennyi). Miért lesz jó a nyomdának ? Ő ugyan úgy adja az árat mint eddig, de csak azokkal a felkérésekkel kell foglalkoznia amiben a legjobb. A könyvekre szakosodott nyomda, nem fog kapni digitális munkára felkérést, hogy egy szélsőséges példával éljek.
Nincs második forduló “alkudozás, árletörés”. Ahogy én is és gondolom mindenki, első körben megadja a legjobb árát, hogy őt válasszák. Ennyi… Ehhez fogok nyújtani informatikai keretet.
Én ugyan úgy ott leszek az ajánlatadó nyomdák között és a jobb fogja elvinni a megbízást. Nagyon tömören erről szól a történet. Lesz néhány korlátozás. Mi nem indulunk tendereken, közbeszerzéseken, olyan területen ahol “mások vadásznak”. Az oldal “vadászterülete” mint eddig is volt. A KKV-k,”kis halak”, magánszemélyek. Nem kell nekünk a baj…😊

A bizalom építésről szólt ez az egész. A megrendelő, szolgáltató (ebben az esetben a nyomda) és a majdani leendő részvényes/ek, hogy ha eljön a színvallás pillanata, az érintettek döntési helyzetbe legyenek.
Akarom e én ezt, ár/érték arányban a legjobb nyomda mellett döntöttem, elhiszem, hogy ez jó nekem, lesz e ebből több munkám, nem olcsóbban inkább hatékonyabban kell dolgoznom, ebből tényleg tudok én mint kisbefektető profitálni, biztonságban lesz e a pénzem… Ha ezekre a válasz IGEN, akkor ez egy win-win üzlet lesz és mindenki hátradőlhet, mert a “motorom” megy majd magától az idők végezetéig (itt csak a nyomdászok fognak dolgozni, köztük én is).

Mert tudják a pénz nem alszik! Nem hiába nem tudok én sem aludni csak 5 órát maximum😊

Jó munkát !

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊