Ma nem vagyok vicces kedvemben…04.01.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Ma is kipattant a szemem 4 órakor, egy csomó gondolat cikázik a fejemben. El kell, hogy mondjam.

A rádióban, mindenhol hallom, hogy hol lehet a tuti infókat megnézni. Hát itt. https://koronavirus.gov.hu/

Itt vannak összefoglalva mik a szabályok, mit kell csinálni, hányan betegek, hányan haltak meg, hányan gyógyultak ki a betegségből.
Mondom megnézem már, hogy úgy általában mennyire fogy a MAGYAR…
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnh001.html
2018 ban 131 045 ember halt meg. Akkor, azokról az emberekről miért nem vezettünk ilyen média támogatás mellett statisztikát ?
Nem nézek TV-t, de mostanában kénytelen voltam, hogy lássam, mit néznek mások. A híradó csak arról szól, hogy ki, hol halt meg, ki gyilkolt meg kit stb.
A világból összegyűjtik az összes ilyen hírt, az ember azt hinné, hogy ekkora a gáz. Venezuelában nem mehetsz ki az utcára fülbevalóval a füledben, mert azt veszed észre, hogy már nincs is füled.
Na az gáz…

Mi van most ? Ha a Manyi néni köhint egyet az istenhátamögötti faluban és netán a 86 krónikus betegségébe amibe még nem halt bele és pont most hal meg, akkor mindenkinek tele lesz a pelusa apokalipszist kiált.

Szerencsére anyukám jól van minden reggel viszem a friss péksütit, ő a nyertese ennek a helyzetnek…Ennyit még soha nem látogattam meg, élvezi is, “lubickol a vírusban.” Lassan megint szalad.

Remélem nem fognak megvesszőzni – az iskolában is mindig renitens voltam…annyi intőm volt, igazgatói meg minden, hogy még a borítra is írtak mikor betelt az ellenörzőm… viszont több oklevelet is kaptam
ugyan attól az igazgatótól a kiváló közösségi munkámért… mondjuk általában én biggyesztettem oda szülém aláírását, mert nevelő apám egy vadbarom volt…-, aki szeret az védjen meg, de én most kielemzem a koronavírus oldalon olvasottakat.

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSOK

A kormányfő aláírásával nyilvánossá vált döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között, ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát.
A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben történő vásárlás, elsősorban a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletekben.

Na már most, akkor ezek szerint mehetünk dolgozni, semmilyen igazolás, papír nem kell hozzá, itt nincs erről szó.

Ide tartozik az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele is, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat, például a pszichoterápiás ellátást, a fizioterápiás kezelést, a gyógytornát.

Mehetünk dokihoz, pszichiáterhez – rá is férne sokunkra – gyógyszertárba stb.

Egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva. Napközbeni kiscsoportos felügyelet alatt engedélyezett a kiskorú gyermek kísérése is.

Hurrá mehetünk sétafikálni, magányosan elgolfozhatunk, de focizhatunk is, legalábbis nekem ez jött le, csak ne cselezzünk, mert a 1,5 m az 1,5 m. Lábtengózni pont lehet akkor. A vasárnapi bringázásom a Margitszigetre is belefért ebbe a kategóriába.

Alapos indoknak számít a házasságkötés és a temetés szűk családi körben, az élelmiszerüzletekben és drogériákban történő vásárlás. Emellett az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzleteket, a mezőgazdasági boltokat, a piacokat, a gyógyszertárakat, a benzinkutakat, a dohányboltokat, a fodrász- és manikűrös szalonokat is fel lehet keresni.

Szűk családi körben. A temetésnél a pap és a sírásó az akkor, hogy is van? Vagy ki ki maga megássa, amit kell ?? aztán celebrál és még kántál is egyet? Na mindegy, ne temessünk el senkit. Vagy az esküvőn az anyakönyvvezető lesz a keresztanya is egyben? Mi mai trend a házasságkötésnél (aki nem csak ezért házasodik, az ne vegye magára) ? Ó, drágám annyira szeretlek, már 9 éve élünk együtt. Hozzám jössz? Ja, de ugye nem szerepelsz negatív adóslistán (KHR) és legalább 3 éve folyamatos biztosítási jogviszonnyal rendelkezel? és ugye 5 éven belül szülsz nekem egy kis babát. Annyira romi 😊 Erről is lenne véleményem…

Az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak kizárólag 9 és 12 óra között.

Tegnap a tollas sztoriban akkor jogtalanul dobtak ki. Innen üzenem a boltosnak – aki nem érti miről beszélek olvassa el a tegnapi írásom -, hogy 9-12 között az összes tollat megvehettem volna. Amit nem vehetek ebben az időben az a kifli, óvszer és xanax. Pl. kalapácsot minden további nélkül.

Szombattól be kell zárniuk a vendéglátó üzleteknek, ezek csak elvitelre alkalmas ételek kiadásával, szállításával foglalkozhatnak.

Ez annyira logikus. Nem ülhetek be, de el elvihetem. Milyen jó😊 Szépen leültünk eddig egy asztal kihagyásával és ettük a kis kajánkat. Na most mi van. Megkapjuk a dobozban, azt egy zacsiban és visszük haza…Nézd nagyi, milyen fincsi kaját hoztam, tapizd már meg azt a dobozt.
Valaki el tudja képzelni, hogy azt a műanyag dobozt, amibe a husilevest teszik ki van fertőtlenítve? Aki belerakja a kaját még talán kesztyűt is húz, de oda kerül valahogy, tapizzák akárhányan. Nem tudom, szerintem ez még rosszabb, mintha ott megenném.

A kijárási korlátozás ideje alatt igénybe lehet továbbá venni szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatásokat, a gépjármű- és kerékpárszervizeket, valamint a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatásokat.

Nem vehetek tollat 9-12 ig, de BKV val körbe utazhatom Budapestet. A mami és a papi meg elmegy a békási piacra, mert ott olcsóbb a farhát. Kapaszkodik erősen abba a kapaszkodóba amit egy vírushozdozó otthagyott. Aztán az unoka hozza a fimon madártejet amit most rendelt neten. Olyan kerek történet ez is…

A legszükségesebb esetben engedélyezettek a személyes megjelenést igénylő ügyintézések, így a hatósági, a banki, a pénzügyi, a biztosítási és a postai szolgáltatások igénybevétele.

Mehetek postára, a NAV-hoz, a bankba…

Lehetőség van a háziállatok közterületi sétáltatására, állatorvosi rendelő és állatkórház felkeresésére.

Na akkor a Brendon cicám leviszem sétálni, eddig nem vittem soha, de most, hogy szabad leviszem én, addig éljek. 😊

A kijárási korlátozás nem akadályozhatja a szülői jogokat és kötelezettségeket, továbbá a hitéleti tevékenységet.

Mehetek a gyerekért, még a templomba is. Akkor nem is értem a Géza atya miért zárta be a templomot ahová járni szoktam. Most neten mondja az igét.

Az otthon elhagyásának megfelelő indoka lehet még a magáról gondoskodni nem tudók vagy segítéségre szorulók (például kiskorúak, idősek és betegek) segítése.

Na most, ha egy rendőr megállít, akkor csak be kell kamuznom, hogy épp begyújtani megyek a nagyihoz?

A rendelet kimondja, mindenki köteles a lehető legkisebb mértékűre korlátozni a szociális érintkezést, és a közös háztartásban élők kivételével mindenkitől lehetőség szerint legalább másfél méter távolságot tartani mindenhol, beleértve a tömegközlekedést is.

Na ez menni fog. Akkor anyósomnak nem kell magyarázkodni, hogy nem megyünk a hétvégén. ebédre. 😊

Az üzleteket érintő korlátozások betartása a helyiség üzemeltetőinek felelőssége.
A most hozott szabályokat a rendőrség ellenőrzi és szabálysértési bírsággal büntetheti a rendelet megszegőit, ennek összege 5 ezer és 500 ezer forint között lehet.

Kíváncsi lennék eddig mennyi jött be ebből.
Akkor most összefoglalom. Mehetünk, ahova csak akarunk, csak indulás előtt találjunk ki egy sztorit, ha véletlen megállít egy rendőr, hogy merre tartunk. Én megyek, mint egy mérgezett egér, kevesebb rendőrt látni, mint annak előtte. 9-12 között csak a 65 felettiek csak bizonyos helyeken vásárolhatnak, így mi fiatalok hozzájuk kell alkalmazkodnunk. Nem elég, hogy mi fizetjük a nyugdíjkasszát, de mi szívunk ezerrel, hogy rájuk vigyázunk.
Azt nem értem akkor miért zár be minden. Ha a vásárlók mehetnek – mert itt aztán fel van sorolva minden, hogy hova lehet menni -, akkor mi az értelme.
Elmondom, hogy én mit csinálnék.
Kik miatt bénítjuk meg magunkat, ellehetetlenítjük a gazdaságot, padlóra tesszük magunkat?
AZ IDŐSEK MIATT.
Nekem is van édesanyám. Viszem neki a kaját, gyógytornászt szervezek stb. Ha nekem nem lesz pénzem, nem tudok róla hosszú távon gondoskodni. Ezekkel az intézkedésekkel egy láncreakció indult el, hogy tegnap még egy nyomorult tollat sem tudtam venni!
Azt olvasom az egyik hírportálon, hogy több száz milliárdot is elkölthet a kormány a védekezésre.
Nem tudom mi lesz az, de mondok én egy jobbat.
Mondjuk van 2 500 000 millió nyugdíjas. A felének már csak van hozzátartozója, de mondjuk számoljunk 2 millió nyugdíjassal.
Miért is kell megrokkantani a magyar gazdaságot? Azért, hogy az idősek elmehessenek kiflit venni !!??!!
Én ha taxival minden nap annak a 2 millió nyugdíjasnak elviszem a kaját legyen 5 ezer egy fuvar.
2 000 000*5 000= 10 000 000 000 Az napi 10 milliárd. Több száz milliárdunk van mondjuk. Legyen 500 milliárd. Első körben 50 napig vihetném ennyiért a kaját. Most csak kisarkítottam.
Van szociális gondozás, alapítványok, rokonok, akármi.
Az időseket kellene korlátozni, akikre vigyázni kell és hagyni minket dolgozni. PREVENCIÓ.
Még mindig nem lenne késő. Őket kellene bezárni nem minket megbénítani.
Biztos van más megoldás
Szerintem „csak” szervezés kérdése. Kik halnak meg a vírusban első körben? Akik egyébként is több betegségben szenvednek.
Én szeretnék személy szerint mihamarabb túl esni ezen a betegségen, hogy az immunrendszerem emlékezzen rá, mint az influenzára és akkor nem fogom a hátralévő életem rettegésben tölteni és bujkálni előle.
Különben is mikor lesz vége ennek, ki mondja meg? A vírus majd elköszön?
Ha vége lesz mondjuk, megnyitjuk a határokat és ha valaki behozza és terjed megint, akkor majd újra bezárunk mindent? Nem értem én ezt.
Nem akarom tovább ragozni, csak ilyeneken gondolkozom.

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊