Én megtettem mindent a túlélésért… 04.03.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Ma írom a 11. bejegyzésem. Izgalmas volt az elmúlt 10 nap. Az első pillanattlól kezdve én/mi komolyan vettük ami elé ez a helyzet állított minket.
Tudjátok meséletem, hogy a Frei Tamás workshopján hallottam egy nagy igazságot (ez a Fiatal vállalkozók országos szövetsége szervezésében volt…https://fivosz.hu/, ahol nem tudom
mit kerestem, mert csak az egyik jelző volt rám igaz 😊)
Megkérdezték valamelyik dögunalmas amcsi csatornán, az egyik leghíresebb hoki játékost, hogy mondja már el, hogy miért van már 15 éve az élvonalban.
Mit mondott ??? “Azért mert én nem azt nézem, hogy hol a korong, hanem azt, hogy hová fog érkezni”.

Én nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni, de ennek szellemében tötöttem az elmúlt 10 napot.
Durva marketing kampányba kezdtem, átalakítottam a dolgozók munkába járását, informatikai beruházásokat végeztünk, új gépeket üzemeltünk be, dolgozókat vettem fel, a sedrihányok elmentek maguktól a pörgésben.
Felállítottuk a “hadigazdaságot”, szövetségeseket kerestünk, meg van minden, jöhet a “háború”.
Ma fogunk “hadat üzenni”😊 18:00 után (ígéret szeretint).

Budapest összes kerületének a ittlakunk.hu facebook oldalán az első helyen leszünk egész hétvégén. 200 ezernél is több követője van ezeken az oldalakon a fővárosnak összességében.

Csoportot hoztam létre arra, hogy a kereslet és a kínálat egymásra találhasson. Én személy szerint próbáltam ki, szuperül működik. Már önálló életre kelt, max. moderálnom kell, a vicces kedvű kommenteket és az oda nem illő dolgokat törlöm.

A nyomda forgalma jobb volt ebben a hónapban, mint a tavalyi ugyan ezen időszakban, pedig eddig csak a hírleveleink mentek ki. Remélem hétfőn több száz megkeresés lesz a postafiókunkban.

A magán és közéleti “híradásaim” csak is kizárólag építő jelleggel a magam stílusában közlöm. Mindig lesz egy két ellenlábas aki támadja (némelyik beszólástól meg is szoktam inogni,
hogy jól van akkor old meg magad), de egyből visszbillenek mikor Németországból is kapok “akik most is tettre készek” dícsérő szavakat, hogy ott is szükség lenne hasonló kezdeményezésre.

Támadom az öregeket. Ezt is megkaptam… Dehogy támadom, ott az édesanyám… Én csak annyit mondtam, hogy ők a legveszélyeztetebbek, őket kell megvédenünk és ők a legkevésbé közreműködőbbek.
Ha már ekkora áldozatot hoz a társadadalom, mindenki, hogy otthon ülünk és magunk alatt vágjuk a fát, akkor legalább ne csoportosuljanak a veszélyeztetett korosztály tagjai a békási piacon pl.
Ok, hogy kell a kaja, dehát csak van gyereke, unokája stb. Oldja meg az. Erre kellene szerveződni, hogy mindenki a lakókörnyezetében lévő időseket segítsék, akiknek nincs hozzátartozója. Egyből
megoldódna ez a probléma. Ehhez még a 100 milliárdok sem kellenek.
Soha nem mondtam, hogy otthon üljön a négyfal közt. Menjen kirándulni, kocsival, ha nincs neki, hívja fel a csoportból a hozviszeket elviszik önkéntes alapon.

Más. Ha én lennék az aki a pénzt osztja, akkor most azonnal minimum a háromszorosára emelném az ovosok, ápolók, minden egészségügyben dolgozó bérét. Már egyébként is ezt meg kellett volna lépni.
Ha valaki sajnálja tőlük és most majd odakerül a bajban és az élete, vagy szerette élete fog attól függeni, hogy hány orvos, mentős van a pályán akkor már késő lesz.
Hiába fogunk fohászkodni akár a jó istenhez is, hogy mindent pénzt megadnánk csak mentsék meg a szerettünket. Akkor már a világ összes pénze sem lesz elég… !!!

Én kicsiben is azt mondom az embereimnek, hogy alulról kell szerveződni, ők vannak benne a “sztoriban”, ők tudják, hogyan lehetne egy vállalatirányítást még hatékonyabbá tenni. Én a szobámban nem látom mi van a gépteremben napi 8 órában. Ők látják.
Szerintem ez társadalmi szinten is működne, működnie kell ! A logika az kikezdhetetlen !

Nem az észt osztom – ezt is megkaptam – csak a véleményem és az általam gondolt legjobb megoldást osztom meg veletek.

Szép az idő, kell a D vitamin, aki teheti szerintem tisztes távolságból a többiektől, de menjen a szabadba !

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊