Csak úgy hangosan gondolkodom 2. rész 04.05.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Tegnap éjfél előtt pár perccel töltöttem fel az írásom és már korán reggel arra ébredtem, hogy van még mit mondanom az előző témához.
Nem mondok újat, hogy megint korán kelltem, a bioritmusom nem tudja, hogy ma vasárnap van 😊

Bekapcsolom a TV-t (csak most kaptam rá, mert a híreket hallgatnom kell, milyen infók forognak közkézen hírtv). Repkednek a millárdok. Kapunk az Uniótól több ezer millárdot a védekezésre.
Közben kapok reggelit nem is akármilyet.


Ugye tudjuk mennyi egy milliárd ?

Én így védekezem a vírus ellen.

Ha ma vinném a tőzsdére a cégem min. kellene nekem 1! milliárd az mondjuk 1000 ember 1 millió Forintja, vagy 10 000 ember 100 000 Ft-ja. Ebből ebben a helyzetben biztos tudnék építkezni,
olyan start up vállalkozásokat beindítani amiből én is és a részvényeseim is profitálhatnának.
Én nem ígérnék nagyot, mint a Quaestor, persze ha tényleg összejön, de miért is ne jönne össze ?!
A véleményem az, ha valaki elhiszi, hogy lehet csinálni tisztességesen, normál gazdasági körülményekben 30-40% hozamot egy részvényen éves szinten és abba fektet az meg is érdemli a sorsát.
Ha csak nem az uszora rt-ről beszélünk.😊 Szerintem ha a babakötvény felett tudnék teljesíteni az már teljesen elfogadható lenne. Ismerik a haszon háromszöget. Rövid idő, nagy kockázat, nagy haszon, hosszú idő, kis kockázat, kisebb haszon… ez az elmélet, aztán ami közte van. Jó az az IBS, mondanak jó dolgokat, persze ha odafigyel az ember.

Jöjjön egy kis marketing magamról. Úgy is vannak olyanok akik azt mondják, hogy hú de mennyire ismernek, mondjuk én azt sem tudom ki fia borja. Anyukám mosókonyhájából nulla forinttal indultam és idejutottam, akkor miért ne mehetnék akár a tőzsdére is a cégemmel… Egyébként pénz nélkül nem lehet pénzt csinálni az már tuti biztos. Ezért is leszek örökre hálás a bankomnak a Raiffeisen Banknak, mert finanszírozták az előszőr nekik is fura kéréseimet. Csak, hogy egyet említsek. A cinkotai telephelyünket mikor vettük, akkor én üzletrész vásárlásra kértem az NHP hitelt. De, hogy arra nem adnak, arra nincsen protokoll. De én úgy akarom ! Láss csodát, agilis “szémélyi bankárom” és kis csapata kibulizta, hogy nekem, csak nekem csináltak egy egyedi szerződést amivel megvehettem a most is stratégiai jelentőséggel bíró telephelyemet. Persze Béla bácsinak is nagy köszönet, hogy kb. a fél évig húzódó hitelügyletet kibírta és bízott bennem. Még csak a foglalót fizettem ki, de már a fél nyomdám ott volt, bontottam a falat, majdhogy nem kivettem a széket alóla 😊 Aki nem hiszi járjon utána.
Tehát a bizalom, a szavahihetőség, a kitartás… Csak ennyi kell olvasatomban a sikerhez. Amit itthon most csinálok azért Amerikában ujjongva tapsolnának, itt meg – igaz csak néhányan -,
buziznak, mutyizónak, pofátlannak, stb. állítanak be. Élni a lehetőséggel nem ugyan az mint visszaélni. Én élni szeretnék vele. Még egy utolsó gondolat (mert már kaptam, hogy osztom az észt).
Az igazságnak mindig két odalala van. Nem mindegy honnan nézzük. Ezt Szabó Péter nagyon szépen megfogalmazza…Kövessétek okos dolgokat mond ő is.

Tehát azok a milliárdok. Az én 1 millárdomhoz képest, 2 000 millárdot kapunk az UNIO-tól (persze ez sem lesz fájadlommentes… ha a fejlesztési pénzek helyett kapjuk akkor azt
a GDP-nk nem fogja megköszönni)
Hogy is volt ? 10 000 ember 100 ezre az 1 millárd Forint. Akkor a teljes magyar lakosság 10 millió ember (csecsmőtől az aggastyánig) fejenként 200 000 !!! Forint ha jól számoltam. Tehát az én 1 milliárdom ehhez képest zsebpénz lenne. Erről ennyit egyenlőre.

Ma reggel eszembe jutott, megint saját példámon felbuzdulva, hogy szeretném magam bebiztosítani arra az esetre, ha megbetegednék, vagy valamelyik alkalmazottam, szerettem mit csinálnék.
Felhívtam egy maszek betegszállítót ismét. Elmondták, hogy ők 0-24-ben mennek a betegekért. Viszik amelyik körzetbe tartozik a beteg. 10 kocsijuk van, elmondták, hogy mi a menete egy ilyen procedúrának. Korház, ott teszt még mielőtt belépnélnél a sátorban és ahhoz képest visznek ahová kell… Elég meggyőző volt.

Jövő héten szeretnék még sok hasznos infót megosztani, de hétköznap a munka lesz a fókuszban, az elmélkedés maradjon meg a hétvégére.

Vigyázz TE is ahogy én. Ne menj senki közelébe, nincs pacsi, puszi, moss kezet, idd, edd a C vitamint, ne lustulj el, mert a vírus azokra csap le elsőnek akinek a rezgésszáma alacsony.

Szívjuk magunkba a D vitamint, szép vasárnapot !

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊