Egyre nehezebb lesz…04.17.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Megint eltelt egy hét. Valaki azt mondta, hogy már 2!!! hónapja van karanténban. Wow mondom, ez nem semmi. Én “csak” 1 hónapra gondoltam volna, már csak azért is,
mert ez a mai a 31.!!! blogom.

Már egyszer csatoltam kedves “barátbarátánőm” észérvelését, a gondolatot – amit már egy másik videójában hosszabban kifejtett -, de ebben a kis 2 percesben zanzásítva ott van az üzenet.
Ne stresszelj! Persze mondhatod, hogy könnyű ezt mondani, ha üres a családi kassza, a fagyó alján ott az utolsó hambi, kényszerszabin vagy, a gyerekeid már az idegeidre mentek, nem tudod a feszkót levezetni a kondi teremben – e helyett az asszonyt szekálod halálra – akkor mitől ne stresszeljek.

Próbáld magad feltalálni, gyere TE is ki a “porondra”, lehet, hogy most jött el az ideje, hogy válts. Én mindig azt mondom bármilyen helyzet is legyen, aki akar dolgozni az tud.
Persze lehet, hogy az EGO-d fog ebben megakadályozni. “Hát én nem ennyit kerestem”, “nehogy már ezt csináljam”. Az e fajta hozzállás az nem fog segíteni. De ha úgy döntesz, hogy a sopánkodás helyett a kiutat választod és új célra állsz, akkor hidd el a kedved is jobb lesz. Ha meg jó a kedved, bent rendben vagy akkor, megnyílik a világ. Ezt tapasztalatból mondom.

Az én hozzáállásom a munkához a következő. Nem sokáig voltam alkalmazott, de addig amíg. Mikor elmentem dolgozni meg sem kérdeztem, hogy mennyi lesz a bérem, mert én dolgozni akartam. Beleadtam apait, anyait, mondván, hogy ha jól dolgozom, akár még ingyen is akkor:
1. Olyan fontos leszek a munkaadómnak – mert erre kell törekedni -, hogy jól meg fog fizetni, mert ilyen “igavonó barmot” nem talál még egyet sehol.
2. Ha meg egy érzéketlen, kizsákmányoló parajpüré volt, akkor meg gondoltam, a környezetem fog kiemelni, hogy “mit keresel még ezen a lepra helyen”, ezzel a teheteséggel és odaadással ötször jobb helyed lehetne, hatszor jobb fizetésért (ez általában be is jött).

Megint tapasztalat mint munkaadó, hirdetek státuszokra:
1. Oda jön a képzetlen, funkcionálisan analfabéta (sajnos nagyon nagyon sok ilyen fiatal, de idősebb is van) és bemondt egy olyan fizetést amit az életben nem termel ki…
Ezzel már nincs is alkupozicíóban, mert erre csek egyet lehet mondani, hogy sok sikert a kereséshez…
2. Leír mindent, pl. angol társalgási szint…mondom akkor ezek szerint, ha felveszi a telefont akkor szépen elcsacsog a kuncsafttal… jajj, hát értsem jól, már régen nem beszélt, de belejön,
de most nem megy neki olyan jól…akkor írja azt, hogy régen tudtam, de már nem… egy fogatlan, pupos örömlány sem ér egy fabatkát sem, hiába volt 40 éve még egy csodálatos hercegnő,
ma már nem keresei meg a szárazkenyérre valót sem, gondolom 😊
3. szakmai kompetencia hiánya… felsorolnak mindent, hogy mihez értenek – még azt is amit a szomszéd asszonytól hallott a panel loggián mikor kiment elszívni egy spanglit -,
de mikor jön a színvallás ideje, kiderül mint az angolnál, hogy “ja hát tanultam valamikor”, de már elfelejtettem, de majd belejövök. Hát lósz@rt!

Erre az a válaszom, hogy ok, de akkor majd a fizetésnél is látszódjon már majd meg, hogy most a “belejövős” bért tudom adni és ha majd belejött akkor majd adom azt a bért amit szeretne és ki is tud termelni… Nem könnyű dolog ez.

Ma megint alkottunk valamit, mert mi imádunk létrehozni.

Az új UV nyomtatónkat tesztelgetjük, mit tud.

Itt van egy kis útravaló a hétvégére, aki nagyon komolyan veszi a “maradj otthon”t, az olvasgassa ezt!😊

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊