Én már látom az alagút végét…04.20.

Kedves és Kedvtelen Honfitársaim,

Elkezdődött a hét, olyan átlagos “vírusos” hétnek nézünk elébe.

Szerintem sokan kezdenek rájönni, hogy nem hülyeséget beszélek itt folyamatosan. A Svédekkel nem beszéltem, ők maguktól is rájöttek a helyes útra.
Ők azonnal felfogták, hogy a gazdasági károkba többen fognak belehalni, mint a betegségbe.. Ők az árral szembe mennek, de biztos vagyok, hogy ők döntöttek jól.

Mondjuk ezt rám is lehet mondani. Mi dolgozunk teljes létszámmal azóta is…Talán két ember van home office-ban, akit most vettem fel teljesen új dolgozót 2 főt azt küldtem most haza, mert a pénzügynek nincs annyi munkája, de a termelésben mindenki ott van és dolgozik.

Mi komolyan vesszük az intelmeket és mindent megteszünk, hogy jogkövetően viselkedjünk, ezért újabb óvintézkedéseket hoztunk, amit most be is mutatunk.

Én úgy gondolom, hogy ezekre a szigorításokra már nem lesz sokáig szükség. Talán kormányunk is elgondolkozik a Svéd példán és május 1.-körül, a munka ünnepére, megörvendeztet minket egy kis “lazítás” hírével.
Még a végén úgy lesz, mint a Svédeknél. Az időseket – mondjuk közülük is én csak a krónikus betegeket korlátoznám, (anyukám miért ne mehetne, ha tudna, de mindjárt fog tudni, amikor ő totál egészséges), korlátoznák végre, akik miatt van ez az egész cirkusz.
Mi munkamániások meg végre nyomhatnánk ezerrel megint, egyszerre két műszakot is ha úgy tetszik… 😊

A mai nap, nem az én napom. Ma van az Áfa fizetés napja. Na erre megint meg van a külön véleményem.
Nem tudom, vagyis tudom, de nem értem, hogy miért nálunk a legtöbb az áfa szerte e világon.
Floridában miért van csak – emlékeim szerint – 7% ? Az élelmiszerekre meg nem is tudom, talán semmi ? Igaz nem is Áfa-nak hívják, államonként változik, de ne menjünk bele. Talán ezért van, hogy az amcsik az átlagosnál kicsit súlyosabbak… 😊

Mindenki fizetné a fogyasztása után az adókat, akinek két Oled Tv kell az többet, akinek csak Junosztra tellik az meg csak az után. Nem lenne az a sok ÁFA kavarás, visszaigénylem, nem, előrefizetem, küldöldről jött akkor nincs áfa, tegerentúli kavarás etc.
Csomó adminisztráció, visszaélési lehetőség. Minek ez ?
Oké, hogy ebből van a bevétel nagy része a kormánynak, de ezért vannak a számlagyárak is… Biztos lehetne másképpen csinálni.

Annyi pénzünk van, csak rosszul van elköltve. Mi is lehetnénk olyanok mint a Svédek, Királyunk, királyi családunk már van, már “csak” a többit kellene lekoppintani…😊

Megyek, sietek, mert hív a kert, vár az ásni való és fel kell vennem otthon a második műszakot.

Ritter Gábor
A jó cserkész és haditudósító 😊